Microsoft Project Online Essentials

Yetenekler açısından değişmeden devam ediyor. Project Online Essentials, Project Plan 3 veya Project Plan 5 abonelikleri olan müşteriler için bir ekip üyesi eklenti aboneliğidir. Ekip üyelerine Project Online’da yönetilen projelerde görev ve zaman güncellemelerini gerçekleştirmeleri için bir web arayüzü sağlar. …

Microsoft Project Lisanslama

Microsoft Project, kuruluşunuzun proje ve iş yönetimi ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olmak için aşağıdaki uygulamaları sunar:

  • Web için proje
  • Project Online
  • Project Online masaüstü istemcisi

Web için proje

Web için Project, Microsoft’un bulut tabanlı çalışma ve proje yönetimi için sunduğu yeni tekliftir. Web için Project, çoğu ihtiyacı ve rolü karşılamak için basit, güçlü iş yönetimi yetenekleri sağlar. Proje yöneticileri ve ekip üyeleri, herhangi bir boyuttaki işi planlamak ve yönetmek için Web için Project’i kullanabilir.

Web için Project, Microsoft Power Platform üzerine inşa edilmiştir. Power Platform; PowerApps, Microsoft Flow, Power BI ve Common Data Service (CDS) ‘den oluşur. Web verileri için proje CDS’de saklanır.

Web için Project üç abonelikle kullanılabilir: Proje Planı 1, Proje Planı 3 ve Proje Planı 5. Daha fazla açıklama aşağıda.

Project Online

Project Online, Proje Portföy Yönetimi (PPM) ve günlük işler için esnek bir çevrimiçi çözümdür. Project Online, neredeyse her cihazda neredeyse her yerden projeleri ve proje portföyü yatırımlarını planlamak, önceliklendirmek ve yönetmek için güçlü proje yönetimi yetenekleri sağlar. Project Online; yöneticiler, portföy yöneticileri ve görüntüleyiciler, proje ve kaynak yöneticileri ve ekip liderleri ve üyeleri tarafından kullanılabilir.

Project Online, üç abonelikle kullanılabilir: Project Plan 3, Project Plan 5 ve Project Online Essentials.

Project Online Essentials,  Project Plan 3 veya Project Plan 5 abonelikleri olan müşteriler için bir  eklenti aboneliktir. Ekip üyelerine Project Online’da yönetilen projelerde görev ve zaman güncellemelerini gerçekleştirmeleri için bir web arayüzü sağlar.

Project Online masaüstü istemcisi

Microsoft Project Online masaüstü istemcisi, otomatik zamanlama, proje kaynak yönetimi ve yerleşik raporlama özelliklerine sahip bir proje yönetimi programıdır. Project Online masaüstü istemcisi bağımsız bir uygulama olarak kullanılabilir veya Project Online’a bağlanabilir. Project Online masaüstü istemcisi, Project Online masaüstü istemcisinin abonelik sürümüdür ve Project Plan 3 ve Project Plan 5 aboneliklerinde mevcuttur.

Abonelik Planları

Microsoft Project, aşağıdaki abonelikler aracılığıyla edinilebilir.

Project Plan 1  , Project Online Essentials’ın yeniden adlandırılması değil, yeni bir lisanstır. Plan 1, kullanıcıların “Web için Project” içindeki projeleri oluşturmaya ve yönetmeye yönelik yeni, daha basit yaklaşıma erişim sağlar. Görevlerim veya Zaman Çizelgelerim görünümlerini kullanarak oturum açması, atamalarını görüntülemesi ve ilerletmesi gereken Project Online ekip üyeleriniz varsa veya SharePoint proje sitesine erişmeniz gerekiyorsa ve şimdi ek olarak, bunlardan projelere erişmelerini istiyorsanız “Web için Project”, Project Online Essentials lisanslarını korumanız ve “Web için Project” e erişim sağlamak için Plan 1 lisansı eklemeniz gerekir.

Project Plan 3 , çoğunlukla bir proje yöneticisine veya kaynak yöneticisine atanan lisans olan Project Online Professional’ın yeni adıdır. Bu lisans, bir kullanıcının hem web tarayıcısını hem de Project Online Masaüstü İstemcisini (eski adıyla Project Professional olarak biliniyordu) kullanarak hem Project Online’da çalışmasını sağlar hem de bu hafta yeni olan kullanıcının Web için Project’te çalışmasına olanak tanır. Web için Project’e erişimin yanı sıra, bir Project Plan 3 kullanıcısının yetenekleri değişmez.

Project Plan 5 , portföy seçimi ve projeler arası talep yönetimi yetenekleri dahil olmak üzere tüm Project Online platformuna erişim gerektiren kullanıcılara atanan lisans olan Project Online Premium’un yeni adıdır. Bu kullanıcılar ayrıca bu hafta Web için Project’e erişim elde ettiler.

Project Online Essentials , yetenekler açısından değişmeden devam ediyor. Bu lisanstaki temel değişiklik, Microsoft’un onu (eski) Project Online Professional ve Project Online Premium lisanslarının yanındaki konumundan kaldırmasıdır.

Ürünün karar verme sürecine biraz netlik kazandıracağımızı umuyoruz. Demolar, mevcut ve gerekli lisansınızın analizi veya sadece sorularınızın yanıtlanması için lütfen bize ulaşın. Sorularınızı yanıtlamaktan mutluluk duyarız.

Microsoftun Sitesine giderek ek bilgiler bulabilirsiniz.